Dia Escolar de la No Violència i la Pau (DENIP).

Avui, dia 30 de gener, celebrem el Dia Escolar de la No Violència i la Pau (DENIP).

Aquesta jornada educativa es va fundar a Espanya l’any 1964, impulsada per un poeta i pacifista mallorquí anomenat Llorenç Vidal, una entitat, que de la mateixa manera que moltes altres, va creure amb la necessitat de difondre uns valors als més petits des de les escoles per tal de que les noves generacions comprenguin que la violència mai és la solució, i que amb el diàleg i la comprensió s’arriba lluny. La idea principal, és per tant, promoure la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte dels drets humans, la no-violència i la pau en el nostre entorn educatiu. El missatge és clar; “L’amor és millor que l’egoisme; la no-violència és millor que la violència i la Pau és millor que la guerra”.

Es va escollir com a data de celebració per commemorar aquest dia l’aniversari de la mort de Mahatma Gandhi, un dels màxims exponents en quant a la recerca de la pau a nivell mundial; fent així èmfasi a la importància del seu llegat.

Està en les nostres mans procurar que aquest dia no es deteriori en importància, i sobretot, mantindre les ensenyances i propòsits. Només nosaltres podem assegurar que aquesta idea arribi a mans de tots.

Raquel Recasens Ballesté,  Alumna CAS

colom

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: