EL DIA ESCOLAR DE LA NO-VIOLÈNCIA I LA PAU

EL DIA ESCOLAR DE LA NO-VIOLÈNCIA I LA PAU

Una foto de Carmelites.

Va ser fundat l’any 1964 pel poeta i educador mallorquí Llorenç Vidal Vidal i és una iniciativa d’Educació No-violenta i Pacificadora, que s’ha difós arreu del món.

Es celebra a escoles de tot el món, el dia 30 de gener i dies propers en recordar l’aniversari de la mort de Mahatma Gandhi.

El DENIP propugna una educació permanent en i per a la pau, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans i la no-violència. El seu missatge bàsic diu: “Amor universal, No-violència i Pau. L’Amor universal és millor que l’egoisme, la No-violència és millor que la violència i la Pau és millor que la guerra”.

Els objectius del Dia Escolar de la No-violència i la Pau són:

• Sensibilitzar sobre la pau entesa com a molt més que l’absència de guerres i baralles.

• Conèixer i familiaritzar-se amb els conceptes d’amor universal, de no-violència i de pau positiva, així com amb els procediments de reivindicació no-violenta dels drets humans.

• Conèixer persones i/o grups que lluiten per la pau i la justícia al món.

• Incidir en aprendre a resoldre els conflictes de manera pacífica i dialogant, és a dir, expressant les opinions de forma tranquil·la, clara i ordenada.

• Compartir una estona alumnes, mestres i… amb la finalitat de celebrar i recordar que volem ser persones de pau.

És per això que es treballa perquè tant la preparació, com la celebració aportin als nostres alumnes continguts sòlids, any rere any, per anar formant persones de pau.

pau 30Ghi1qm2

A la nostra escola, el nens i nens de Infanti, a les 11: 30 faran una activitat conjunta al pati per la PAU amb la cançó: “El món seria millor si …

Els alumnes de Primària a les 9:00 h faran una Pregària per la Pau i la No-Violència i els alumnes de 5è a les 10:30 assistiran al Acte DENIP al Palau de Congressos.

Els alumnes de Secundària tindran una petita reflexió via megafonia. A l’hora de tutoria  també podran reflexionar a través d’una petita cançó que parla de que cal l’acció del cor per aconseguir la Pau.

Cançó de Rosana Llegaremos a tiempo, per reflexionar que cal l’acció del cor per aconseguir la Pau, o la cançó del Pets  PAU

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: